wintertijd-leuven
|

Kerstmarkt Leuven 2017

Wintertijd Leuven

van donderdag 7 tot en met woensdag 20 december 2017

De eerste Leuvense kerstmarkt was de start van een lange traditie. Ondertussen zijn ze in Leuven al aan hun 30ste editie toe. De kerstmarkt gaat éénmalig door in het Sint-Donatus park.

Kerstmarkt Leuven

Zo een 170 kerstchalets heten je welkom op de Leuvense kerstmarkt. Laat je onderdompelen in de authentieke sfeer en geniet er van tal van delicatessen, hapjes en een drankjes.

Provençaalse markt op het Ladeuzeplein

Op het Ladeuzeplein kan je dit jaar de sfeer van de Provence opsnuiven. Hier kan je genieten van Provençaalse specaliteiten zoals kazen, charcuterie, Bouillabaise en pastis overgoten met sausje van heerlijke Franse kerstmuziek.

Ladeuze on ice

Pure wintermagie op het Ladeuzeplein. In het midden van het plein vind je de ‘Ice Rink’, 500 m2 schaatsplezier. Vlak naast de ijspiste vind je een ijsglijbaan ‘Ice Slide‘ van 35 meter lang. Voor wie het feeërieke Leuven vanuit de lucht wil bewonderen kan plaats nemen in de ‘Sky Club’.  Voor- of nagenieten doe je in het Beiers kerstdorp met een lekker drankje en hartig hapje.

Retro l’Hiver

Feest met muziek uit de jaren ’50, rockabilly-optredens en een retrocircus in een verwarmde spiegeltent in het park De Bruul op 15, 16 en 17 december.

Food Truck Fiesta

Op 15, 16 en 17 december is in park De Bruul een food truck festival. Streetfood van Balls & Glory (gehaktballen), Vloamse Kost (stoofvlees en vol-au-vent), Cro-Magnon (Argentijnse barbecue), Pomme Puur (verse frietjes), Table d’Ho (Koreaans), Mi! (Aziatisch streetfood), Daydreams (warme desserts), Urban Cook (gourmetburgers), ‘t Vanneke (soepen), Ardore (verse pizza’s), La Tierra dolce (desserts), Ella’s & M (Griekse wraps), Krok Eat (visburgers en garnaalkroketten), Streetfood Company (hotdogs),Cor e Leone (Italiaanse barbecue) en Lulu’s Tribal Kitchen (Indische streetfood).

Groot Begijnhof bij kaarslicht

Op zaterdag 9 december kan je het sfeervol verlicht Groot Begijnhof bezoeken onder begeleiding van Beiaardmuziek.

Koopzondagen

Kerstshoppen in Leuven op zondag kan op 10, 17 en 24 december. De winkelstraten zijn ondergedompeld in de kerstsfeer. De lokale koren en fanfares zorgen voor een echt kerstgevoel.

[wpsm_button color=”orange” size=”medium” link=”https://www.leuven.be/sub/wintertijd” icon=”none” class=”” target=”_blank”]>> meer info, praktische details, data en prijzen[/wpsm_button]

[wpsm_offerbox button_link=”https://www.hotelspecials.be/hotel/?tt=1428_12_294693_&r=%2Fsearch%3Fsc%3DDgZsZXV2ZW4AAAAAAAA” button_text=”boek een hotel” title=”Een citytrip naar Leuven, kerststad?” description=”Hotelspecials zocht de beste deals uit in Leuven, kerststad.” thumb=”http://ti.tradetracker.net/?c=1428&m=798703&a=294693&r=&t=html” ]

Similar Posts