winterland-hasselt

Kerstmarkt Hasselt 2017

Winterland Hasselt 2017

van 8 november 2017 tot 7 januari 2018

Ben jij ook gek op de winter, sneeuw en kerstmarkten? Dan is Hasselt zeker een bezoekje waard Hasselt. Het Kolonel Dusartplein wordt voor de 10de keer op rij 7 weken lang  tot Winterland getoverd

Kerstmarkt op het Kolonel Dusartplein

Meer dan 80 standhouders nemen een plaats in op de kerstmarkt van Hasselt. De deelnemers komen uit Hongarije, Duitsland, Tsjechië, Oostenrijk, Peru, Rusland, Frankrijk, Nederland en uiteraard België. Onder hen zijn er heel wat ambachtslui die ter plekke originele spullen maken. Daarnaast kan je aan tal van kraampjes genieten van een hapje en een drankje.

De schatkamer van de kerstman

In de schatkamer van de kerstman word je volledig ondergedompeld in de kerstsfeer. Het is een volledige kerstwinkel waar je de origineelste kerstgeschenkjes kan kopen.

Het huis van de kerstman

Vanaf 9 december kan je tussen 12 en 20 uur op bezoek gaan bij de Kerstman en zijn elfjes. Het huis zelf is gebaseerd op de Finse huizen in Lapland met hun typische ronde balken, een torentje en puntdak. Dit is een ideale trekpleister voor gezinnen met kinderen. Bovendien krijgt ieder kind een geschenkje van de Kerstman.

Ijspiste

Bind je schaatsen aan en maak wat pirouetten op de 10 000 m2 overdekte schaatsbaan op het Kolonel Dusartplein. Bespaar je de moeite van wachtrijen en koop nu al jouw tickets online.

Grand Café

Na het schaatsen een opkikkertje met een borrelhapje? Daarvoor moet je in het Grand Café zijn. Het Grand Café is ingericht als een Oostenrijkse chalet. Vanuit het Grand Café heb je ook onmiddellijk toegang tot de Aspen Lounge.

Brasserie Spiegeltent

In de spiegeltent kan je vanaf dit jaar genieten van een heerlijke winterse maaltijd. Op maandag kan je bovendien ook nog eens uit de bol gaan met DJ Rikky tijdens de Classic Party.

Attracties

Naast gezelligheid, lekkere hapjes en drankjes is er ook de nodige fun voorzien. Een megaglijbaan, een spookhuis, een kersttreintje en een funhouse.

Koopzondagen

De gezellige kerstsfeer combineren met kerstshoppen op zondag? Dat kan op 9-10 december, 16-17 december en 23-24 december. De winkels zijn op de koopzondagen geopend tussen 11 en 18 uur, met uitzondering van kerstavond. Dan sluiten ze om 16 uur.

[wpsm_button color=”gold” size=”medium” link=”http://winterland.be/nl/bezoekers/algemene-info” icon=”none” class=””]>> praktische info winterland[/wpsm_button]
[wpsm_offerbox button_link=”https://www.hotelspecials.be/hotel/?tt=1428_12_294693_&r=%2Fsearch%3Fpage%3D1%26sc%3DDgdoYXNzZWx0AAAAAAAAAAAAAAAKcG9wdWxhcml0eQA” button_text=”boek een hotel” title=”Een citytrip naar Hasselt, kerststad?” description=”Hotelspecials zocht de beste deals uit in Hasselt, kerststad.” thumb=”http://ti.tradetracker.net/?c=1428&m=798703&a=294693&r=&t=html” ]

Similar Posts