kerstmarkt-brussel

Kerstmarkt Brussel 2017

Winterpret in Brussel 2017

van 24 november tot  31 december

Als je van sfeer en gezelligheid houdt, mag Brussel niet ontbreken op de lijst tijdens de eindejaarsperiode. Vijf weken lang kan je genieten van de warme kerstsfeer met tal van kraampjes, lichtshow en mooi verlichte winkels in onze hoofdstad.  De ideale gelegenheid om een citytrip in te plannen.

Naast hun klassieke activiteiten staan er ook heel wat nieuwe activiteiten op het programma.

De kerstmarkt

Maar liefst 270 houten stalletjes vind je op de kerstmarkt van Brussel. Het is een kleurrijke variatie tussen modern en traditioneel.

De Zwarte Toren aan het Sint-Katelijneplein is omgetoverd in een mooi verlicht dorp waar je kan genieten van typische Albanese producten en plezier.

De schaatsbaan

Winterpret zou geen winterpret zijn zonder schaatsbaan. Ook dit jaar kan je je op het gladde ijs wagen aan het Muntplein of gewoon het gezelschap aanschouwen terwijl je nipt van een glühwein in één van de omliggende kraampjes.

De kerstboom en lichtspektakel

Op de Grote Markt staat er zoals ieder jaar een immense kerstboom. Dit jaar krijgt hij iedere avond het gezelschap van een fantastische muziek- en lichtshow. De mooie architectuur van de Brusselse Grote Markt komt tot leven.

Reuzenrad

Beleef Brussel vanuit de hoogte. Ga in het reuzenrad en krijg een zicht op de mooi verlichte hoofdstad.

De draaimolen van Andrea en de slalom

De draaimolen is een vaste waarde geworden op de Brusselse kerstmarkt. Het is een echt kunstwerk dat in 1999 in Toulouse volledig met de hand gemaakt is. Leuk voor de kinderen en volwassenen om in de fantasiewereld van de draaimolen weg te dromen.

https://youtu.be/NgvMRRMxOT0

Daarnaast mag ook de reuze glijbaan niet ontbreken. Pret voor jong en oud!

Koor op het Sint-Katelijneplein

WINTER VOX is aan zijn tweede editie toe.  Professionele en amateurzanggroepen komen wekelijks samen op het Sint-Katelijneplein en zingen een gevarieerd repertoire: kerstliedjes, gospels, kerkgezangen en wereldmuziek.

Leffepaviljoen op de Vismarkt

Leffedrinkers worden verwend op winterpret in Brussel.  Tijdens het degusteren van een biertje op de Vismarkt kom je alles te weten over de herkomst en het brouwproces van de Leffe.

Museum of the Moon op het binnenplein van het stadhuis

Het kunstwerk museum of the moon is een creatie van de Britse kunstenaar Luke Jerram. De maan hangt op het binnenplein van het stadhuis van Brussel en is gratis te bezoeken.

 

 

Lichtinstallaties

Zowel op het Sint-Katelijneplein als op de Vismarkt vind je lichtinstallaties.
Op het Sint-Katelijneplein vind je ‘lichtzuilen’ die je aan het noorderlicht doen denken.

Op de Vismarkt word je dan weer verrast door ‘fonkelende bloemen’. De fonkelende bloemen zijn gebaseerd op de plant ‘Alumine’

Lichtstoet op zaterdag

Elke zaterdag tussen 18 en 20 u trekt er een parade van licht door de Brusselse binnenstad.

Feestelijke verlichte winkels en een lichtgevend labyrint

Bijna honderd winkelstraten doen mee aan de ‘feestelijke verlichte winkels‘. Je kan kennismaken met lichtcreaties van buitenlandse ontwerpers.

Dit jaar staan er vijf nieuwe wijken in de kijker:
het Ilot Sacré met de Beenhouwersstraat, de Lemonnierlaan en het Anneessensplein, de Stalingradlaan met het Rouppeplein, de Vlaamsesteenweg, de Hoogstraat en de Kapellemarkt.

Op de Kapellemarkt vind je ‘The Maze‘ een lichtgevend labyrint. Leuk voor jong en oud.

Naast dit vind je nog heel wat randactiviteiten in de Brusselse binnenstad.
Je kan data en openingstijden terugvinden op www.plaisirsdhiver.be

[wpsm_offerbox button_link=”https://www.hotelspecials.be/hotel/?tt=1428_12_294693_&r=%2Fsearch%3Fpage%3D1%26sc%3DDgdicnVzc2VsAAAAAAAAAAAAAAAKcG9wdWxhcml0eQA” button_text=”boek een hotel” title=”Een citytrip naar Brussel, kerststad?” description=”Hotelspecials zocht de beste deals uit in Brussel, kerststad.” thumb=”http://ti.tradetracker.net/?c=1428&m=798703&a=294693&r=&t=html” ]

Similar Posts