kerstfilms disney+

De 5 beste kerstfilms op Disney+ voor 2023

Kerstmis is een tijd van gezelligheid, warmte en natuurlijk films kijken. Maar welke films zijn het leukst om te zien tijdens de feestdagen? Disney+ heeft een ruim aanbod aan kerstfilms voor jong en oud.

Ontdek de Betoverende Wereld van Kerst op Disney+: Onze Top 5 Aanraders!

1. The Muppet Christmas Carol

the muppet christmas carol disney+ kerstfilm

The Mupper Christmas Carol is een vrolijke en muzikale bewerking van het beroemde verhaal van Charles Dickens. De gekende en grappige Muppet -personages voegen de nodige humor en charme toe aan het traditionele kerstverhaal.
De gierige Ebenezer Scrooge krijgt op kerstavond bezoek van drie geesten die hem laten zien hoe zijn leven eruit zou zien als hij niet zo egoïstisch was. Met de hulp van Kermit de Kikker, Miss Piggy en de andere Muppets leert Scrooge een belangrijke les over liefde, vergeving en generositeit.
Met humor, hartverwarmende momenten en onvergetelijke liedjes is “The Muppet Christmas Carol” een tijdloze favoriet voor de hele familie en een absolute must-watch tijdens de feestdagen op Disney+.

2. Home Alone


‘Home Alone’ is zonder twijfel een van de meest geliefde kerstfilms aller tijden. Deze film wordt vaak beschouwd als de ultieme kerstfilm, en is uitgegroeid tot een jaarlijkse traditie voor veel gezinnen.
De 8-jarige Kevin McCallister wordt per ongeluk alleen thuis achtergelaten als zijn familie op vakantie gaat. Hij moet zichzelf zien te redden en zijn huis beschermen tegen twee onhandige inbrekers.
Het verhaal, doordrenkt met hartverwarmende momenten en humor, speelt zich af tijdens het feestelijke kerstseizoen.
Met zijn blijvende culturele impact en toegankelijkheid blijft “Home Alone” een onmisbare keuze voor kerstliefhebbers van alle leeftijden.

3. The Santa Clause

the santa clause kerstfilm op Disnye+

Een van de leukste kerstfilms die je kunt kijken op Disney+ is The Santa Clause, een komedie uit 1994 met Tim Allen in de hoofdrol. In deze film speelt hij Scott Calvin, een gescheiden vader die per ongeluk de Kerstman doodt en zijn plaats moet innemen. Hij krijgt te maken met allerlei hilarische situaties, zoals zijn plotselinge gewichtstoename, zijn baardgroei en zijn nieuwe relatie met de elfen. Maar hij moet ook de sceptische houding van zijn ex-vrouw en zijn zoon overwinnen, die denken dat hij gek is geworden. The Santa Clause is een hartverwarmend en grappig avontuur waar Scott zich aanpast aan zijn nieuwe rol als de man in het rode pak.

Laat je met gans de familie meevoeren in de betoverende wereld van de Kerstman.

4. The Nightmare Before Christmas

the nightmare before christmas  disney+ kerstfilm

The Nightmare Before Christmas is een buitengewone, donkere en fantasierijke animatiefilm van Tim Burton uit 1993. Je wordt meegenomen naar Halloween Town, waar Jack Skellington, de Pompoenkoning, besluit om Kerstmis te stelen en zijn eigen draai eraan te geven. Het resultaat is een meeslepende en fantasierijke reis die zowel de geest van Halloween als Kerstmis vastlegt. De film staat bekend om zijn prachtige animaties en gedenkwaardige liedjes, en het heeft een speciale plaats verworven in de harten van fans van beide vakanties. Hoewel “The Nightmare Before Christmas” vooral wordt geassocieerd met Halloween, is het een film die je het hele jaar door kunt waarderen.

5. Miracle on 34th Street

miracle on 34th street disney+ kerstfilm

Ook Miracle on 34th Street is een tijdloze kerstfilm met een hartverwarmend verhaal over geloof, hoop en liefde. Deze film uit 1994 draait om Kris Kringle, een oude man die beweert de echte Kerstman te zijn en begint te werken als de Kerstman in een groot warenhuis in New York City. Wat volgt is een ontroerend en soms komisch avontuur waarin het geloof van jong en oud op de proef wordt gesteld. Wat volgt is een ontroerend en soms komisch avontuur waarin het geloof van jong en oud op de proef wordt gesteld. Deze film herinnert ons eraan dat kerst niet alleen gaat over cadeautjes en commercieeel, maar ook over de ware geest van vriendelijkheid en vrijgevigheid.

Extra tip: The Polar Express

the polar express kerstfilm Prime video

“The Polar Express” is een betoverende kerstfilm die je meeneemt op een onvergetelijke reis naar de Noordpool. Het verhaal volgt een jongen die op kerstavond wordt uitgenodigd om aan boord van de mysterieuze trein, de Polar Express, te stappen. De trein neemt hem mee op reis naar de thuisbasis van de Kerstman, de Noordpool. Onderweg beleeft hij allerlei avonturen met andere kinderen en leert hij meer over zichzelf, vriendschap en het geloof in wonderen. “The Polar Express” staat bekend om zijn prachtige animatie en tijdloze boodschap van geloof en vriendschap.
Je zou denken dat deze ook op Disney+ te vinden maar helaas kan je deze daar niet bekijken. The Polar Express is een productie van Warner Bros. Picture dat is een directe concurrent van Disney+. Toch is het een film die zowel jong als oud betovert en elk jaar weer tot de verbeelding spreekt. Je kan hem streamen op Netflix of op Prime Video.

Dit zijn onze 5 favoriete kerstfilms op Disney+. Welke ga jij kijken? Laat het ons weten in de reacties op Instagram met de hashtag #kerstmoment.
En vergeet niet om je te abonneren op Disney+ voor nog meer geweldige films en series. Fijne kerstdagen!

Similar Posts